Skip to main content

Bagom Kim Larsen sangen: ”Jeg får bare kuldegysninger, når jeg hører det nummer!”

Simon Melhus

By Simon Melhus

december 12, 2023

Trommeslager Hans Fagt turnerede med Kim Larsen, som del af Bellami, fra 1986 til 1993, i perioden hvor den folkekære sanger, sangskriver og komponist udgiver ikoniske albums som Forklædt Som Voksen (1986) og Yummi Yummi (1988). Fagt var med i øvelokalet, backstage, i tourbussen og på hotelværelser i det meste af Skandinavien, hvor han var vidne til, hvordan Kim Larsen skrev en stor del af musikken, der i dag er en del af den danske sangskat. I en række små interviews tager han os med bagom sangen på et par af hans personlige favoritter.

Fochbecker Chaussee

”Det er en sang om Kims onkel, som var tysker. Han møder Kims moster lige efter krigen, hvor de bliver kærester, hvilket var totalt no-go i Danmark på den her tid!” fortæller Hans Fagt om sangen Fochbekker Chausse fra albummet Yummi Yummi fra 1988.

”Det er ikke en af hans åbenlyse succeser, men det er en min klare favoritter. Ham her onkel Michael, som han hed, han var den mest elskelige person. Kim fortalte ofte om ham. Han boede med Kims moster i Rendsborg på Fochbecker Chaussee, det er navnet på gaden i Rendsborg. En af de historier Kim ofte vendte tilbage til, det var om et af hans besøg hos onkel Michael på Fochbecker Chaussee som dreng. Michael var vanvittig dygtig til at skære ting ud i træ. Da Kim var lille, der lavede han sådan nogle små modelflyvere til ham, og på et af dem havde han malet et lille dansk flag på halen. En tysker der, lige efter krigen, havde lavet et lille modelfly med et dannebrog på halen til Kim. Netop den historie er med i sangen. Og når man har hørt alle de mange andre historier om den her super sjove onkel Michael, ja så … jeg får bare kuldegysninger, når jeg hører det nummer.”

Kim Larsen og Hans Fagt, 1989.

Originale medlemmer af Bellami Hans Fagt og Mikkel Ørva har i dag gendannet det legendariske band, med Jon Pold (søn af Henning Pold, Kim Larsens bassist gennem 17 år) på bas, Martin Finding på guitar og den populære Kim Larsen fortolker Jan ”Lune” Carlsen på vokal.

Læs mere om gendannelsen af Bellami, samt hvor og hvornår du kan opleve Kim Larsens musik blive spillet, præcis som den blev det i slut 80’erne, på bellami.nu.

Læs også “Jeg har altid sagt kategorisk nej til at spille Kim Larsen numre med andre end Kim Larsen. Men noget i mig ændrede sig efter han døde”

Til toppen