Skip to main content

Bagom Kim Larsen sangen: ”Det var helt vildt! Og ganske rigtigt, en måned efter kom der en sang fra Kim om netop den eftermiddag”

Simon Melhus

By Simon Melhus

december 04, 2023

Trommeslager Hans Fagt turnerede med Kim Larsen, som del af Bellami, fra 1986 til 1993, i perioden hvor den folkekære sanger, sangskriver og komponist udgiver ikoniske albums som Forklædt Som Voksen (1986) og Yummi Yummi (1988). Fagt var med i øvelokalet, backstage, i tourbussen og på hotelværelser i det meste af Skandinavien, hvor han var vidne til, hvordan Kim Larsen skrev en stor del af musikken, der i dag er en del af den danske sangskat. I en række små interviews tager han os med bagom sangen på et par af hans personlige favoritter.

Tante Jannis Sommerpension

”I 1988, før Yummi Yummi var udgivet, var vi taget til Gran Canaria, hvor vi skulle optræde for Spies. Vi var dernede i syv dage, men vi skulle kun spille tre koncerter, og derfor var den her tur anderledes. Vi var vant til at spille koncerter nærmest hver aften. På turné var vi oftest bare på hver vores hotelværelse mellem shows, men på Gran Canaria var vi sammen som band hele dagen, alle dage. Det var jo godt vejr, så vi ville ud. Og det, at man rent faktisk rejser sammen, det gør bare noget godt for sammenholdet mellem mennesker. En dag på Gran Canaria var vi på stranden, hvor de lavede mad på de her kæmpe pander over bål. Du ved, paella og andre af den slags delikatesser. Vi havde hørt om det hjemmefra, så vores manager havde arrangeret det hele. Vi brugte hele eftermiddagen på den strand, hvor vi fik serveret den vildeste mad. Og den eftermiddag … det er svært at forklare. Men altså. Det sammenhold vi skabte i Bellami, hvor vi som orkester virkelig voksede ind i hinanden som gode venner. Dét skete den eftermiddag. Vi mærkede det alle sammen. Det var helt vildt! Og ganske rigtigt, en måned efter kom Kim med en sang om netop den eftermiddag.”

Gran Canaria, 1988. Eftermiddagen som udløste Tante Janni’s Sommerpension.

Originale medlemmer af Bellami Hans Fagt og Mikkel Ørva har i dag gendannet det legendariske band, med Jon Pold (søn af Henning Pold, Kim Larsens bassist gennem 17 år) på bas, Martin Finding på guitar og den populære Kim Larsen fortolker Jan ”Lune” Carlsen på vokal.

Læs mere om gendannelsen af Bellami, samt hvor og hvornår du kan opleve Kim Larsens musik blive spillet, præcis som den blev det i slut 80’erne, på bellami.nu.

Læs også “Jeg har altid sagt kategorisk nej til at spille Kim Larsen numre med andre end Kim Larsen. Men noget i mig ændrede sig efter han døde”

Til toppen