Skip to main content

“Hvis du kommer fra Sverige, så har du ABBA i blodet. Det er en del af vores identitet og selvforståelse!”

Simon Melhus

By Simon Melhus

oktober 18, 2023

I 2024 fejrer THE SHOW – A Tribute to ABBA 50 året for den svenske popgruppes gennembrud i 1974, da de vandt Det Europæiske Melodi Grand Prix med sangen Waterloo. I front står Camilla Dahlin og Katja Nord* som Agnetha og Frida, som ikke blot fejrer ABBAs gennembrud. 2024 markerer også 50 året hvor de – og resten af verden – fik øjnene op for de fire svenske musikere, der sidenhen lagde verden ned med hits som Money Money Money, Dancing Queen og Mamma Mia. Vi har talt med de to sangerinder om ABBAs gennembrud, hvorfor gruppen er noget helt særligt, og hvorfor THE SHOW – A Tribute to ABBA er det mest autentiske ABBA show på markedet.

“ABBA var mit første store idol som barn,” fortæller Katja Nord ivrigt, da vi fanger hende og Camilla Dahlin kort efter de sammen med Waterloo – deres band – har optrådt med sangen Dancing Queen foran 11.000 mennesker på Arena di Verona.

“Jeg ville være Frida, og Camilla ville være Agnetha. Sådan tror jeg mange svenske piger havde det i 1974, da ABBA vandt Det Europæiske Melodi Grand Prix med Waterloo. Det var kæmpestort. Pludselig talte hele verden om Sverige.”

Hvorfor tror I, at ABBA og deres musik tog verden med storm?

“Fordi de bare var fire helt almindelige mennesker, som vi alle kan relatere til. Der var intet drama omkring dem, de var søde og rare, og delte gerne deres liv med pressen,” siger Camilla Dahlin, hvortil Katja Nord tilføjer:

“Så er der selvfølgelig musikken, som afspejler det samme som deres personligheder. Det er ukompliceret, ligetil og utrolig velkomponeret.”

Camilla Dahlin: “Men ukompliceret betyder på ingen måde, at musikken er simpel!”

Katja Nord: “Det kræver minimum ti musikere på scenen, hvis musikken skal lyde som på albummet.”

Svenske Waterloo får selskab af den originale ABBA musiker Lasse Jonsson* på guitar – han spiller på ABBAs seneste album Voyage, og dertil har han arbejdet på de to ABBA musicals med Björn og Benny. Musikken tager de igen til nye højder med det anerkendte orkester London Symphonic Rock Orchestra og den britiske orkesterdirigent Matthew Freeman:

“Vi går ikke på kompromis med THE SHOW!” lyder det enstemmigt fra Camilla Dahlin og Katja Nord.

‘THE SHOW’

THE SHOW – A Tribute to ABBA startede tilbage hos CSB Island Entertainment i 2001, og Katja Nord og Camilla Dahlin har været med fra starten:

Katja Nord: I 1999 vandt vi talentprogrammet ‘Sikta mot stjärnorna’. Herefter blev vi kontaktet af CSB, der ville lave verdens største og bedste hyldest til ABBA.”

Siden 2001 har THE SHOW – A Tribute to ABBA optrådt i 51 lande på 5 kontinenter, og solgt mere end 2 millioner billetter:

Camilla Dahlin: “Vi har besøgt utrolig mange fantastiske steder med THE SHOW. Nogle af de helt store oplevelser har for mig været The Hollywood Bowl eller The Royal Albert Hall, der begge er ikoniske scener.”
Katja Nord: “Men den næste turné bliver i den grad også særlig. I 2024 er det også 50 år siden, at vi opdagede verdens bedste popgruppe!”

En del af den svenske identitet og selvforståelse

Selvom THE SHOW har kørt siden 2001, så er der en ny oplevelse at hente hver gang:

Katja Nord: “Vi arbejder altid på at gøre THE SHOW til det største, bedste og mest autentiske show på markedet, og næste år bliver ingen undtagelse.”

Hvad adskiller THE SHOW – A Tribute to ABBA fra andre ABBA shows?

Katja Nord: “Vi er tidligere blevet kaldt ‘The best ABBA since ABBA’, og det er vi utrolig stolte af. Og for at være helt ærlig, så både lyder- og ligner vi ABBA mere end nogen andre.”

Camilla Dahlin: “Alene det, at vi faktisk kommer fra Sverige, gør en verden til forskel. Vi synger de engelske sange med samme udtale og på samme måde som ABBA. Det kan ingen andre påstå. Hvis du kommer fra Sverige, så har du ABBA i blodet. Det er en del af vores identitet og selvforståelse!”

Hvad kan publikum forvente til THE SHOW – A Tribute to ABBA ’50 Years Celebration’ Show?

Katja Nord: “De kan forvente følelsen af det originale ABBA. Når de forlader koncerten, vil det have været som at se ABBA.”

Camilla Dahlin: “Derudover vil der selvfølgelig være en overraskelse eller to, som vi ikke vil afsløre her.”

THE SHOW – A Tribute to ABBA starter med en danmarksturné fra den 2. til den 18. april, og herefter går turen til Sverige, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Tyskland, Schweiz, Brasilien og Belgien.

Læs mere – og køb din billet – på www.the-show.com.

*Vi tager forbehold for ændringer blandt de medvirkende.

Til toppen