Skip to main content

THE SHOW – a tribute to ABBA

’50 Years Celebration’ 1974 – 2024

Den 6. april 1974 i Brighton, England vinder ABBA det Europæiske Melodi Grand Prix med sangen Waterloo, hvilket blev startskuddet til en legendarisk karriere. I de efterfølgende år lægger ABBA hele verden ned med en endeløs række af hits, og popgruppen indskriver sig som en af de helt store sværvægtere i musikhistorien. De bliver en af verdens bedst sælgende artister, kun overgået af The Beatles.

THE SHOW – A Tribute to ABBA hylder 50-året for ABBAs gennembrud med et ekstravagant og skelsættende jubilæumsshow, der byder på en kavalkade af ABBAs største hits. Det er en live koncert, der lader publikum opleve ABBA fra de vandt det Europæiske Melodi Grand Prix frem til 1982, hvor de afsluttede karrieren. Du kan forvente følelsen af det originale band – når du forlader koncerten, vil det have været som at se ABBA.

I front på THE SHOW står de svenske sangerinder Katja Nord og Camilla Dahlin*, der ikke bare ligner originalerne, men også lyder så meget som Frida og Agnetha, at selv de mest kritiske fans må overgive sig:

“Alene det, at vi faktisk kommer fra Sverige, gør en verden til forskel. Vi synger de engelske sange med samme udtale og på samme måde som ABBA. Det kan ingen andre påstå. Hvis du kommer fra Sverige, så har du ABBA i blodet. Det er en del af vores identitet og selvforståelse,” fortæller Katja Nord og Camilla Dahlin.

Svenske Waterloo står for musikken, og de får selskab af den originale ABBA musiker Lasse Jonsson* på guitar – han spiller på ABBAs seneste album Voyage, og dertil har han arbejdet på de to ABBA musicals (Chess og Mamma Mia) med Björn og Benny. Musikken tager de til nye højder med det anerkendte orkester London Symphonic Rock Orchestra og den britiske orkesterdirigent Matthew Freeman, der tidligere har optrådt med blandt andre Elvis Costello, Robbie Williams og Sir Cliff Richard.

Om THE SHOW – A Tribute to ABBA

THE SHOW har optrådt over 800 gange i 51 lande på 5 kontinenter over de sidste 22 år. De har solgt mere end 2 millioner billetter, og med kærlighed og stor respekt for ABBA givet musikken nyt liv for fans i flere generationer:

“ABBA er kendt og elsket over hele verden. Fra begyndelsen ville vi hylde denne bedrift ved at skabe den perfekte illusion om det originale ABBA. Publikum vil kunne opleve, hvordan vi tror, at ABBA ville se ud med moderne teknologi og lyssætning, men stadig med den helt fantastiske og velkendte ABBA lyd,” fortæller producent og CEO hos CSB Island Entertainment Kenneth Svoldgaard.

Katja Nord og Camilla Dahlin har været tilknyttet det ambitiøse projekt siden dag ét. De vandt i 1999 et stort svensk talentshow som ABBA pigerne Agnetha og Frida, hvilket førte dem til THE SHOW, der så sin begyndelse i 2001.

Selvom THE SHOW har kørt i mange år, så er der en ny oplevelse at hente hver gang:

“Vi arbejder altid på at gøre THE SHOW til det største, bedste og mest autentiske show på markedet, og næste år bliver ingen undtagelse,” siger Katja Nord, hvortil Camilla Dahlin tilføjer:

“The ’50 Years Celebration’ show bliver en slags musikalsk gennemgang af næsten hele deres karriere, fra de vandt det Europæiske Melodi Grand Prix til de stoppede i 1982. Der vil være sange fra deres turné i Australien i 1977, og deres optræden på Wembley Arena i 1979.”

THE SHOW – A Tribute to ABBA starter med en danmarksturné fra den 2. til den 18. april, og herefter går turen til Sverige, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Tyskland, Schweiz, Belgien og Brasilien.

*Vi tager forbehold for ændringer blandt de medvirkende.

11. august 2024

17:30

THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA

Smukfest, Skanderborg

12. oktober 2024

19:00

THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA

Sibeliustalo, Lahti (FI)

13. oktober 2024

19:00

THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA

Turun Konserttitalo, Turku (FI)

14. oktober 2024

19:00

THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA

Kulttuuritalo, Helsinki (FI)

15. oktober 2024

19:00

THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA

Jyväskylän Paviljonki, Jyväskylä (FI)

16. oktober 2024

19:00

THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA

Kuopion Musiikkikeskus Konserttisali, Kuopio (FI)

18. oktober 2024

19:00

THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA

Madetojan sali, Oulu (FI)

19. oktober 2024

19:00

THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA

Vaasan Sähkö Areena, Vaasa (FI)

20. oktober 2024

19:00

THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA

Tampere-talo, Iso sali, Tampere (FI)
Til toppen